Tahvo jäi kotiin, koti jäi kotiin, Lasse jäi kotiin.

Ke 16.8.2006
Minäpäpoika lähin jo Keskiviikkona 16.8. Helsinkiin, kun torstaina oli työkokous
STAKESissa PERHE-hankkeen asioissa. Pääsin kertomaan että isätoimointaa tässä kehitetään ja surffataan muutenkin Sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenteissa Jyväskylän seudulla. Sitten menin illalla Jarin kanssa Tavastialle katsomaan Olavi Uusivirtaa. Ola veti kunnon keikan ja oli energinen kun viiden duracelin pupu. Uskomatonta! Seuraavana aamuna siis palaveriin. Greeeeaaat.

To 17.8.2006
Työkokouksen aikana Ellu oli laskeutunut Helsinkiin folkkarillamme ja matka oli mennyt pikku-j:n kanssa oivasti. Hienoa! Tapaamme kaupungilla ja menemme Merjalle yöksi. Jipjip!

Pe 18.8.2006
"Kello10.00 lähtevään lauttaanaletaannottaa sisään vasta kello yhdeksännoollanoolla, näette kylläs sitten kuntoiteksti vaihtuu tuolla ylhääällä" (toim.huom. luettava Helsinkiläisellä nenäänvedetyllä naisen äänellä jokaista tavua löysästi venyttäen ja huutuaen!) "joo...anteeks mää peruutan..." Kello on 8.54 ja me seistään car check-innissä Länsisatamassa. heh... öööö... okei...
No laivaan päästiin kuitenkin. Laiva oli
Tallinkin autoexpress 3. Pieni potski joka keikutti matkalla Tallinnaan.

Tallinnassa kun en ole koskaan ajanut saati Virossa muutenkaan niin oli mielenkiintoista ja jännittävää lähteä suuntaamaan Pärnuun ilman kaupungin karttaa. Löytyi tie kuitenkin helposti. Paikallinen ohituskulttuuri oli melko laaja-alaista. Kolme autoa vierekkäin ei ole kummallista ja parhaiten sitten kuitenkin menee kun itse tekee kuin paikalliset. Sujuu se liikenne niinkin. Matka Pärnuun menee hyvää moottoritietä ja maantietä eteenpäin ja kestää kaksi tuntia. Ohituksia n.50 joista omiani n.20. Ja ajoin rajoitusten mukaan.

Yöpaikaksi osoittautui
Inge Villa, huvila rannnalla. Eipaha eipaha! Villa on ruotsalais-virolaisen perheen omistuksessa ja todella voidaan suositella tuota sellaiselle joka haluaa rauhallisen, keskustasta hiukan sivussa ja rannan läheisyydessä olevan kotityyppisen majoitusratkaisun. Eli ei partyplanet ihmisille. Oli Vanhasen perhekin käynyt ennen eroamistaan heinäkuussa 2004. (family of the prime minister on Finland, in case you didn't get who is Vanhasen perhe). Hyvin olivat viihtyneet ja palvelu oli ihanaa. SAMOIN ME JA MEILLE!!!! Menkää siis tuonne kun menette Pärnuun, niin mekin.

Perjantaina oikeastaan vaan tsuppailtiin iltapäivä kaupungilla ja keskustassa ja todettiin että onpa pieni paikka. Kävimme syömässä ja tourist informationissa. ja hotellille sitten... käytiin kyllä muuten kaupassakin. Rimi hypermarketissa. olis paljon suomalaisia viinaa ostamassa tietysti. Josimar oli ihmeissään kanssa kaikesta ja viihtyi hyvin rattaissa. Illalla vielä Vaimon kanssa Dominoa parvekkeella. Kaksi pakettia Domino-nappuloita = 2.00€. Edelleen eipaha eipaha.

Kuva Ingestä ulkoa...
164729.jpg

...ja sisältä huoneestamme...
164728.jpg

Mitäs sanotte? minä sanoisin että eipaha eipaha

Lauantai 19.8.
Päivä kulahti kivasti kaupungilla tsuppaillessa ja edellisen illan teknohardrockmöykkäillasta ei ollut jäänyt pahoja muistoja tai nukkumattomia tunteja. Kiitos Pärnun yörauhan. Siellä kun ei saa klo 24.00-6.00 välillä tehdä tiettyjä asioita, kuten häiritä naapureita tai muita asukkeja, puistella tai tuulettaa mattoja yms.... Rannalla käytiin iltapäivällä ottamassa rusketusta kalpeaan kuontaloon ja meressä uimassa. Lämpö rannalla 31 ja vesi 23.... edelleen eipaha eipaha. Illalla taas käytiin kaupasta iltaevästä ja dominoa pelattiin. Kuunneltiin tänäkin iltana rokkikonserttia jostain päin Pärnua. Seuraavaksi nukkumaan ja minä hyppään 23.30 ylös kun kuullostaa unen läpi ilotulitukselta. Sitten jysähtää kolme kertaa oikein kovaa ja päätän nukahtaa uudestaan kun hiljenee...

Sunnuntai 20.8.
Todentotta oli ollut ilotulitus ja syynä viron kansallispäivä tänään. Ampuvat siis ennakkoon.... hulluja nuo virolaiset. Kaikki paikat kiinni ja aamupalan jälkeen etsittiin Josimarin tuttia ja tuttiketjua palaten noin kilometrin verran takaisin Ingeä kohti. Lopulta löysimmekin sen tienposkesta aika läheltä yöpaikkaa. Oli kaveri viskannut sen menemään...eeeemmä tota tarvi-tyyppisesti. Se on kumma kun tuo nassikka osaa jo irrotta tuttiketjun, koska se pää josta se on kiinni on puuta ja sitä voi imee! jee! Miettiessämme mitä tehdä ajauduimme keskustaan ja katsottiin ev.lut kirkkoa. Minä menin ilmoitustaululle ja katson että jopas! Suomenkielinen messu joka kuukauden kolmas sunnuntai alkaen tästä päivästä kello 13.00. Niimpä menimme siis messuun. Ehtoollismessuun. Keski-ikä 70 mukaan laskettuina me ja neljä muuta alle kolmekymppistä (ja kuitenkin Pikku-j on melko nuori). Kolme heistä rääväsuita jotka kävivät ja menivät pois ja yksi sammunut jannu joka nuokkui takapenkissä. Tietysti hyvä hänelle että edes joskus tulee käytyä kirkossa. Muuten kirkossa väkeä noin 30 ja valmistelematon saarna papilla! "tosiaan Jeesus sanoo tässä kohdassa että...." kannattaa valmistella, vaikka olemmein lomakohteessa.

Sitten syömään. Ruuan päälle meikkis nukahti rannalle. Olikohan syynä sitten väsymys vai hyvä ruoka. Sitten kauppaan tuliaisia ostamaan. Kaupat on auki 9-23 jokapäivä, joten kiirettä ei ollut. SItten vain yksinkertaisesti nukkumaan. Siinä sunnuntai.

Maanantai 21.8.
Poislähdön päivä. Aamulla hyvästelimme Ingen porukan kun olimme syöneet ja Josias lumonnut respan tädin. ja toisin päin. Kiitos Inge Villa! Oli mukavaa. kokka kohti Tallinnaa ja vanhaa kaupunkia. Tallinnassa oli jumalattomasti amerikkalaisia turisteja, jotka ikävä kyllä antoivat myös ymmärtää että ovat maailman napoja. Vanha kaupunki on kiva! Paljon putiikkeja yms, muuta Lastenrattaiden kanssa on h.ermo koetuksella. Tai siis mulla oli. Ei kai kaikilla turisteilla. Tämä tiedoksi niille jotka lukevat tätä aikomuksissa mennä tuonne. Ingestä soitettiin että oli jäänyt Josiaksen tutti. Siinä sitä sitten yritettiiin ymmärtää toinen toistamme, kun ei tuo ruotsi-suomi-enklanti-viro sanavarasto oo vauva aiheesta vielä kehittynyt. Siitä sitten kahvin jälkeen ja tuliaisten oston jälkeen lauttaan joka oli tällä kertaa autoexpress 4. Vähän isompi. Sadekuuro yllätti meidät lähtiessä Tallinnasta, mutta muutenhan säät olivat kuin morsian. Kaunis mutta arvaamaton.

Kotimatka sujui ilman ongelmia, jos ei oteta lukuun PUKINMÄEN HESEN palvelua. Pikaruokaa..not.. lämmintä ruokaa...not... palvelua... not! Jotakuinkin huono paikka, mutta kun lapsi ja maha huusi ruokaa niin oli pakko.

Jos vielä muutaman sanasen: Oli kivaa,kaunista ja rauhallista. Täydellinen lapsiperheen lyhyt loma lähellä mutta ah niin kaukana. Suosittelen Lankomiehellekkin perheineen! Autoa ei pöllitty... ;) Uutta reissua odotellessa. Riikaan Ryanairilla, mutta kuka hoitaa lasta. Anybody?