Noniin ihmiset. Minusta leivottiin sitten Muuramen seurakunnan kirkkoneuvoston jäsen seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Lauantaina oli ensimmäinen kirkkovaltuuston kokous, jossa valittiin kirkkoneuvosto kahdeksi vuodeksi, sekä puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valtuustolle ja neuvostolle varapuheenjohtaja.

Mitä se sitten tarkoittaa olla seurakuntaneuvoston jäsen. Jokainen voi sen itse käydä tarkastamassa täältä.

Eräs entinen seurakunnan työntekijä, hyvä ystäväni totesi marraskuussa kuultuaan äänimääräni ja sen mitä edessä on seuraalla tavalla lyhyesti ja ytimekkäästi:  Onnea! Seurakunnan luottamuselimistä löytyvät ne pahimmat kähmijät.

Itselleni tärkeintä osoitetussa luottamustehtävässä on seurakuntalaisten osoittama luottamus, jonka perusteella olen velvollinen kuuntelemaan heidän ääntään. Toinen puoli asiaa on se että Seurakunnan perustehtävä tulisi olla kirkkaasti esillä ja näkyä myös luottamuselinten tekemissä ratkaisuissa. Sanoma elävästä Jumalasta, anteeksiantamuksesta, armosta ja lähimmäisen rakkaudesta on se pohja jonka  perusteella arvioin kirkkoneuvoston toimintaa kun kauteni loppuu. Välillä voi tehdä väliarviointeja  ja lopussa loppuarviointi. Onnea ja siunausta kaikille muillekkin suomen seurakuntien luottamustehtäviin valituille! Kumpaakin tarvitaan!

#65