Ajattelin selvittää Tahvon paperiasian tähän, jotta erilaisilta käsityksiltä asian suhteen vältyttäisiin. Koitan kuvata asiaa ilman isompia tunteita....

Tahvo syntyi 3.3.2005 Epsanjassa De Ubrique-kennelissä. Tuotiin suomeen toukokuun lopulla ja meidän perheeseen päätyi samalla saapumisviikollaan. Koiran kauppasopimukseen kirjattiin erityinen maininta siitä että paperiasiat kestävät ja sain selityksen Espanjan pään hitaudesta paperiasioiden käsittelyssä. Minulle kasvattaja kertoi että vähintään puoli vuotta menee.(Tämän vahvistuksen sain myös nyt 01/07 kun otin yhteyttä Espanjan Kennelliittoon asiassa. Sanoivat että n.4-6kk) No tasaisesti kyselin kasvattajalta vuoden ajan paperiasiaa alkaen puolen vuoden kuluttua Tahvon luovutuksesta. Kyselin noin kerran kahdessa kuussa. En saanut vastauksia.  Tahvo täytti sen puolitoista vuotta ja uumoilin että nyt paperiasioissa ei ole kaikki kunnossa, jos en kerran saa vastausta kasvattajalta. Rupesin laittamaan kerran viikossa samansisältöisen sähköpostiviestin kasvattajalle, jossa kerroin että tarvitsen papereita, jotta voin sääntöjen mukaan harrastaa koiran kanssa ja olen turhautunut tilanteeseen ja pyydän häntä ottamaan yhteyttä minuun. Kahden kuukauden viikottaisen sähköpostin laittamisen jälkeen laitoin tekstiviestin (nöyrryin laittamaan), jossa kerroin että olen laittanut sähköpostia ja toivoin asialle pikaista ratkaisua. Tähän ei tullut muutamaan viikkoon vastausta. Sitten kysyin asiaa sekä De ubrique-kennelistä että Espanjan kennellittosta helmikuun alussa 2007. Lähetin 13.2.2007 tekstiviestin vastausten tultua kasvattajalle, jossa kerroin seuraavaa:

"Hei, Tahvon rekisteröintiasian perään kyselen. Oletko laittanut asiaa vireille? Soitin espanjan kennelliittoon ja kertoivat papereiden järjestyvän neljässä-viidessä kuukaudessa... ilmoitatko miten asiassa edetään..."

Vastaus tulikin samana iltana, jossa todettiin että kasvattajalla on meidän espanjan rek tod, jolla voidaan kisata. Export Pedigree saadaan ennen kesää. Kasvattaja lupasi ehtiä postittaa vielä samalla viikolla.

Seuraava kontaktini 27.2.2007 oli jälleen tekstiviesti jossa luki näin:
"Moi, Tahvon paperit? Ei ole posti vielä tuonut. Olisin mielelläni ne saanut jo... Laitatkopostiin mahdollisimman pian... Kiitos."

Tähän sain vastauksen heti, jossa todettiin että on kamala kiire ollut ja pyydettiin anteeksi.

Seuraavaksi läitoin tekstiviestin 13.3.2007
"Moi, Pyydän viimeisen kerran sinua nyt postittamaan tahvon paperit, jos ne sinulla kerran on. Sopimuksen mukainen aika alkaa olla jo pitkäpinnaiseltakin ohi. Kiire ei ole enää kelpuutettava syy. Luulisin että kuluttaja-asiamieskin on melkolailla samaa mieltä kanssani"

Vastauksen sisältö pahoillaan oloa, selitys miksi on kiire ja sitten että toivottavasti jaksat odottaa vielä 1,5 viikkoa.....

Siihen on vielä neljä päivää aikaa. Jaksanko? Entäs jos en jaksakaan?

Miltä kuullostaa? Voi olla että seuraava koira tulee muualta. Kommentoikaa olkaa hyvä. joitain kommentteja on täällä. Kiitos muuten niistä.

Ilon kautta: Janimal