Taas huomaan että on kulunut aikaa kun tänne on raapustettu. Sehän kertoo siis siitä että on ollut aktiivista muuten elämässä.... no ei vaan. Laiskuudesta se kertoo. Tumpinkin voittaman kilpailu II:n tuotos on tulollaan. Siitä tulee hyvä. Muutamia huomioita alkaneen vuoden ratoksi, teille hyvät lukijat:

2007 - Koodi uudelle vuodelle:
Meillä oli kekkerit. Kivat kekkerit. Paikalla oli ystävät Muuramesta ja Halssilasta. Tolppilat ja Mertaset. Henna, Jari ja Helmi, Ellu, Tomi ja Otso. Tunnelma vuoden vastaanottoa varten oli oikein oivallinen. Siinä pelattiin Carcassonea kun lapset nukku ja tehtiin ruokaa kun heräsivät. Saunottiin ja pelattiin futista xboxilla. Nukutettiin lapsia ja pelattiin lisää, papupeliä nyt. Tahvo alkoi olla melko sekava ääliöpaukkujen äänistä ja etsi paikkaa missä olla. Ihmisten jaloissa oli hyvä olla, kun ei mahtunut sohvan, sängyn tai nojatuolin allekkaan. Ulos oli pakko ottaa puolenyön aikaan Tahvo mukaan että ei herätä lapsia sisällä paniikissa haukkumalla. Siellä se sitten nökötti talon nurkassa ja tärisi. Pitää ensivuonna hoitaa homma ennen uuttavuotta rakettipauke-cd:llä. Tahvon pelot pois. Sitten nukuttiin, kukin perhe omassa kammarissaan. uuden vuoden aamusta iltaan oli melkosen leppoisaa oloa sitten samalla kokoonpanolla. Pelailtiin ja lötkötettiin. Lapset hillu patjoilla ja kaikilla oli kivvaa. Sitten pelattiin uuteen kertaan carcassonea ja tunnelmat hiukkasen lämpeni, mutta kuten aikuisilla on tapana, niin asiat voidaan sopia. Näin se menee. Kiitos ystäville! Oli oikein mukavaa ottaa 2007 vastaan.

Koiran karkaaminen
Ei meidän Tahvo tekis sellaista. Ei. Parin sadan metrin päähän oli tullut uuden vuoden aattona Espanjanvesikoira. Tämä oli sitten karannut klo 23.00 ja löydettiin vasta 2.1. kun pennun emä tuli helsingistä asti ja pentu löytyi sitten tämän makuupaikalta hiukka myöhemmin. Hurjaa. Voi vain kuvitella millanen paniikki koiralla on yksin tuolla paukkusateessa, kun ei ole kerennyt leimaantua perheeseen, eikä kotiin. No onni onnettomuudessa ja koira löytyi. Paljon koira ihmisiä oli ollut etsimässä apuna. Toivotaan hyvää jatkoa pennulle ja omistajille!

Tahvon lenkki
Kuulumme Tahvon kanssa sellaseen melkosen tiiviiseen yhdistyksentapaiseen ryhmittymään nimeltä Keski-Suomen vesikoirat. Ryhmittymä järjestelee mm. koulutusjuttuja ja treffilenkkejä ja kaikkea oikeastaan mitä mieleen tulee. Keskustelu-foorumi löytyy täältä.

Oltiin siis Tahvon kanssa lenkillä 7.1. Muuratsalossa Naukulan leripaikalla. Onhan tämä paikka tuttu aiemmin minulle, Tomille ja Terolle syysmyrskyisen kalastus/veneretken yhteydestä. Treffilenkistä kuvia löytyy täältä. Tahvolla ja iskällä oli kivaa.
 
Kirkon lapsi- ja nuorisotyön neuvottelupäivät Jyväskylässä
Vaikka en enää olekaan seurakunnassa töissä kuin luottamustehtävissä ja hallintopuolella kävin tuolla tarkastamassa suomen Siionin  nuorisotyöntekijöiden tilaa. Iltapäivällä lähinnä etsin kyytiä kotiin kun Ellu siellä enemmän paikalla olikin. Pääsinkin kotiin kun olin muutaman tutun tavannut. Sitten lähdin kaupunkiin tapaamaan Karvisen Henriä ja kuulumisia vaihtamaan. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa. Kyllä! Tullaan Lempäälään teille ja samalla ehkä IdeaParkkiin. Terveiset kotiin sinne. Sitten iltaa istuskeltiin vaihtuvin kokoonpanoin. Ellun vuoro oli taas seuraavana iltana, eli eilen. Itse en tiedä milloin kotiin tuli, mutta aamulla heräsin vierestä. Jätetään Äiskälle rippivuoro kirjoittaa seuraava teksti tuosta.

Tupperit
Mieselämän hienoimpia tapauksia ehdottomasti hämmennyksen kannalta on olla paikalla kun on Tupperware-esittely. Eileen siis oli tällaiset kekkerit meillä. Oli talo täynnä mammaa ja lasta ja Jussi. Jussi "haksahti" mutta ei pahasti, omien sanojensa mukaan. Hienoa!

Kuulin jostain sivulauseesta voihkaisun, että voi että kun pitää päättäa just nyt ja tässä. Niin, siinähän se verkostomarkkinoinnin ihana idea on. Päätökset pitää tehdä heti ja silloin ei järki auta kun se silikonimuffinsivuoka on niiiiiin tarpeellinen. No mutta sallittakoon tämäkin bisnes niille, jotka sitä tekevät ja eunne niille, jotka tarvitsevat kippoloita.

Yhden huomion kuitenkin tekisin ja sallittakoon se minulle: On olemassa Tupperware silikoninen leivinalusta hintaan 23.90€. Siinä voi leipoa sen päälle ja laittaa sen uuniin. No jos teet sämpylöitä litran taikinan, tarvitset ainakin kaksi tuollaista, jotta sämpylät voi sen kanssa laittaa uuniin paistumaan, jolloin hinnaksi tulee kutakuinkin 47.80€. No minua harmittaa yksi asia johon voitte kaikki mielellään kommentoida linkistä alla. Tässä se tulee:

Eilinen esittelijä sanoi jossain vaiheessa sanan ekologinen ja kehui tuota silikoni-ihanuutta viitaten sen ekologisuuteen. Nousi karvat pystyyn. Kätevää se voi olla ja hinnakasta, mutta jos muovi on ekologista verrattuna esim. valkoisemattomaan leivinrullaan niin on jotain kuitenkin ehkä pielessä. Leivinrullasta kun riittää aika moneen (n.20:een, olettaen että pelti on 50cmx50cm) pellilliseen sämpylöitä, joka on pakattu poltettavaan pakkaukseen ja voidaan sekin polttaa, ja joka maksaa noin 1.90€/rulla. Tämän mukaan saan siis yhden silikonialustan hinnalla kierrätettävää materiaalia 125m 79cm, kahden hinnalla  251m 58cm. Muovi ja silikoni ei mielestäni ole luonnon materiaalia, eikä hajoa luonnollisesti. Paperi on puusta peräisin ja valkoisemattomana siinä ei ole käytetty ympäristölle haitallisia myrkkyjä. Tupperware tuotteet toki ovat "ikuisia", joka on ekologista, tavallaan. Teologeilta tosin voi kysellä mikä tässä elämässä on ikuista. Ekologisuudesta nuo on kaukana, mun mielestä. Kun lisätään siihen vielä alustan pesuun käytettävät vedet ja pesuaineet on kattaus melko valmis. 

Tiivistettynä:  En tykännyt ekologisuus-läpästä, enkä aio hankkia alustaa siksi että se on ekologista ajattelua tai edes siksi että se on kätevä. Vaan jos siitä on hyötyä. Hyödyn määrä kuitenkin vähenee hetki hetkeltä oman pienen pääni sisällä. Pelastakaa minut tältä päältä ja kommentoikaa.

KAIKESTA HUOLIMATTA HIENOA ALKANUTTA VUOTTA KAIKILLE LUKIJOILLE!

J.