Tänään se sitten alkoi. Uusi isä-lapsiryhmä Muuramessa. "Vertaisryhmä" on tarkoitettu alle kouluikäisille ja heidän isilleen. Ajattelin ennen iltaa että hyvä jos tulee yksi isä. Sekin meni mönkään kun vapaaehtoinen Teppo ilmoitti olevansa kipeänä. No sitten minä viiden maissa menin Perhekeskukselle ja paikalle tuli ensimmäinen isä tytön kanssa jo vartin yli kun puolelta piti alkaa. Ja loput kymmenen tulivat sen jälkeen. Kaikilla mukana Emmaa ja jonia ja muuta. Silloin ajattelin että M-A-H-T-A-V-A-A.

Mikä saa isät lähtemän tuohon toimintaan? Lähtisinkö itse? Ja missä vaiheessa Josiaksen veisin sinne. Tänään olisi varmasti Ellun mielestä ollut oikein hyvä päivä mennä. Oli nimittäin lapsi itkuinen ja olonsa flunssainen. Pitihän minun j. mukaan ottaa, mutta kun oli nukkumassa viiden maissa. Olisi kyllä oikein hyvin mennyt mukana. Voin kuvitella että tuollaiset ryhmät on hyviä isille varsinkin siinä vaiheessa kun ovat juuri muuttaneet kuntaan ja eivät unne ketään.

Ja sitten se toinen puoli. Äidit. Mitä tekee äidit sillon kun isät ja lapset on poissa?  On aikaa mennä jumppaan tai siivota kotona, käydä kaupassa tai maata ja katsoa telkkaria! Mitä sinä tekisit jos olisit isä taikka äiti?